cathrinelund

kæmpe gedehams på besøg

Da vi i sidste uge ankom til huset, og mørket faldt på, var jeg sikker på at det haglede udenfor, for det lød bestemt som store hagl mod vinduerne, men nej nej, vi har såmænd bare fået nye beboere på torpet.

img_4358
Det er lidt svært at få billeder af, men de er 3-3,5 cm lange, ligner kæmpe dræbervipse, og larmer helt ubeskriveligt.

Med hjælpe fra de ligesindede på Danske torpare´s facebookside, fik jeg identificeret de nyankomne som kæmpe-gedehams. Der var vel 2-300 der forsøgte at komme ind i lyset, men med de nye døre og vinduer er der jo ingen sprækker, så vi var ganske trygge indendøre. Det viser sig jo så, at de er ganske harmløse, og er bare forvirrede lige nu, da dronningen er på udkik efter ny bolig, og arbejder-gedehamsene derfor er noget rodløse.

img_4369
Et hul i gavlen er blevet årets bolig

Dagen efter var der helt stille ved huset, der var kun en enkelt eller to ad gangen der forlod boet i gavnlen, og de ænsede os ikke. Skulle de komme inden for en radius af 10 meter, er det uundgåeligt at høre dem, de de larmer meget når de flyver (se lige det vingefang :- ))

img_4428
Her kan de ses i forhold til en tændstiksæske der er 5 cm lang

Men vi kunne roligt bruge både hus og grund om dagen, så ingen farer her, det er bare noget vi endnu ikke har oplevet i danmark. Selvfølgelig skal man passe på når de er i nærheden, godt nok er de fredelige, men hvis de føler sig truet og angriber i flok, så er det med at søge lægehjælp hurtigt, tror ikke en enkelt antihistamin er nok.

Her nedenunder kan du se en video filmet i lyset fra en iphone 5s, så  kan det måske fornemmes hvor store de er. Sverige er forunderlig på alle måder 🙂

 

 

 

 

Skriv et svar