Cathrinelund,  Området

Trollebackarna

Vores hus ligger på “Skåneleden”, som er den orange rute på dette kort. (vores hus ligger ca en cm til højre for nr. 8 på kortet). Følges den ned for enden af vejen, rammer man efter ca. 300 meter et større stisystem, som er en del af Trollebackarna. Her er der flere forskellige ruter at følge, i forskellige længder.

Ruterne er meget nemme at følge, og skulle man have lyst til at overnatte i naturen, er der shelterplads ikke langt fra søen, og der er lige bygget et toilet mellem 3 og 5 på kortet.

Blot et lille OBS, så er den korte røde rute mest for børn og barnlige sjæle, som er friske i bentøjet, da det er en noget kuperet rute, men smuk og udfordrede.

På ruterne kan man møde overgange til områder hvor køerne går fri, det er helt ok at gå derind med hund, så længe den er i snor. Det gælder i sverige, at i perioden 1. marts – 20. august skal hunde i naturen være i snor, så de ikke forstyrrer de vilde dyr og deres unger. Resten af året kan hunden være løs, forudsat at man som hundeejer har kontrol over den, så den ikke løber efter vildtet. Ifølge Allemandsretten skal hunde “hindres i at løbe frit rundt i naturen”.

Historien om Trollebackarna er berømte, eller rettere berygtede, ikke kun i Glimåkra og Skåne, men også langt ud over regionens grænser. Troldene siges at have boet her i umindelige tider. Og der var endnu flere, før Glimåkra kirke blev bygget. Det var ikke så mærkeligt, at folk troede, at nisserne trivedes i de stejle skrænter med enorme sten, kroge og afkroge.

Midt i skoven og fjeldet stod der før 1909 en kæmpe sten, kaldet Trollastenen. Den lignede en sukkertop og siges at være så høj, at selv kirketrappen ikke nåede toppen. Det siges at under den lå en gylden økse, som troldene havde gemt, da de undslap klokkens ringning fra Glimåkra kirke. Troldestenen blev også kaldt “stenen med den gyldne økse”. Det var i nærheden af denne sten Trollestugan lå. Den var kendt fra midt i 1700- tallet, og siges at være opholdssted for røvere, men blev ligeledes fjernet i 1909.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *