Cathrinelund,  Stuen

Torpet har fået varmepumpe.

Trods ønsket om at have en skøn hytte i en klassisk ældre svensk stil, så vil vi gerne med velbehag kunne bruge huset hele året. Det er jo et hus som indtil vi overtog det har været brugt som helårsbolig, men den gamle flotte kakkelovn er simpelthen ikke en holdbar løsning, hvis vi blot skal være i huset en weekend.

 Den fungere som en masseovn, og tager derfor i de kolde perioder op mod halvandet døgn for at blive varm, og skal derefter fodres meget konstant med brænde. Så omkring lørdag aften, kan man smide vinterjakkerne, og det er altså ikke helt planen. Der var dog 6 gamle radiatorer i stueetagen også, men blot for at holde huset frostfrit en vintermåden, lød elregningen på op mod 1700,- om måneden og det var jo ikke lige det vi ville bruge pengene på, så løsningen har været en varmepumpe – og sikke en forskel.

Ligesom med alle andre maskiner, så er der alverdens forskellige pumper, og ligeså mange holdninger til, hvilken man skal vælge. Men vores valg er taget ud fra energiforbrug, ydeevne og muligheder for at bruge den både sommer og vinter. Så valget faldt på en Panasonic ve9nke.

IMG_2236Og ja, det er da noget af en udskrivning, men for søren en forskel i både oplevelsen i hytten og elforbruget. Nu er det selvfølgelig dejlig varmt i vejret her i maj, men den blev installeret i februar, så den har kørt i ca tre måneder nu, og ud fra den foreløbige prognose, så har den betalt sig selv hjem inden for 4 år, og derefter er det jo en fryd at kunne ankommet til et opvarmet torp, uden at skulle tænke på elregningen 🙂
IMG_2241
IMG_2249

Og i samme ombæring, da der alligevel var køleteknikker og elektrikker på matriklen, fik vi skiftet den gamle eltavle med store porcelænssikringer ud til den nyt hfi-relæ, og styr på hvor alle ledninger fører hen i huset. Det var et mindre rod, men der skulle være styr på det nu.

IMG_2251

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *