cathrinelund,  Stuen

Den nye stue 4

Nu er jeg jo nået til de mindre, men meget betydelige detaljer i renoveringen. De nye vinduer har fået nogle rigtig søde karme, som jeg synes giver en god overgang til det klassiske tapet. Det er vidunderligt at se hvordan der begynder at komme en sammenhæng i det hele, og at udtrykket stemmer overens med den stemning og ro som vi ønsker i huset. Vi har fået fat i nogle lister med udskæringer, så der er lidt romantisk stil over karmene.

img_3908
Nu er vinduerne monteret, så kan jeg komme videre med panelerne og tapet
img_3932
panelerne er nu monteret og malet, og hvert lille skridt skaber større sammenhæng i rummet
img_4055
Til karmene har vi valgt almuepaneler for at skabe en hyggelig romantisk stemning
img_4054
Nu med nye karme, det bliver bare så fint, nu mangler der bare tre lag maling og gardiner

img_4729

Så har jeg også fået sat nye gardinstænger op. Jeg havde faktisk købt stof og syet nye gardiner inden vi skiftede vinduer, men med det nye tapet, så synes jeg ikke rigtig de har den rigtige farve, så vi har lige været en tur i IKEA Älmhult og købe nogle blondegardiner, som mest af alt er til pynt. Så må vi se om der kommer rigtige gardiner op på et tidspunkt.

img_4717
Så er der tapet og paneler oppe, og alt er malet tre gange 🙂

img_4716 img_4715 img_4714

 

Apropos IKEA i Älmhult, så er den virkelig et besøg værd hvis man synes at IKEA har noget at tilbyde. For det første er den virkelig stor, men der er en helt bygning for sig selv med outlet-vare, og der er et meget større udvalg end i de danske forretninger jeg har besøgt. Man skal jo bare være opmærksom på om priserne er fordelagtige. De vare som koster det samme i DK og SE er jo klart at foretrække i Sverige, men de har efterhånden justeret priserne, så der ikke er meget at spare. Fx er planter på ingen måde noge man skal købe i Sverige, men det er ikke kun i IKEA, det gælder alle steder i Sverige.

Næste skridt er så kanten på panelerne, fodlister og loftlister. Vi har lavet en indkøbsliste, men denne gang tror jeg vi køber det meste i Danmark og maler det hjemmefra, for når vi for det meste kun er heroppe ca. hver anden weekend, så er det mange timer af kvalitetstiden heroppe at bruge på at male 500 meter lister tre gange 🙂

Skriv et svar