cathrinelund,  Stuen

Nye gulve

Så er turen nået til gulvene i stueetagen. Der er heldigvis de skønneste trægulve, som “kun” trænger til en ordentlig omgang slibning. Vi har overvejet at male gulvene, behandle med olie, lakering eller andet der får gulvene til at få en noget mere modstandsdygtig overflade, men vi kan rigtig godt lide udtrykket i de rå gulvbrædder.

Til dem som læser min anden blog, vil I vide at jeg i julegave havde ønsket mig en excentersliber, og det fik jeg heldigvis 🙂 Så arbejdet kan gøres uden at skulle ud og leje store maskiner. Det tager selvfølgelig lidt længere tid, men det er nemmere at styre, og så kan vi være i huset samtidig. Jeg sliber 6-10 m2 ad gangen, som så skal behandles, og så kan møblerne komme tilbage og det næste stykke slibes næste gang vi kommer herop.

Det første stykke der blev slebet var det hvor den ene nye sofa skulle stå, så den del af stuen kan blive helt færdig. Nu er det behandlet og jeg har monteret gulvlister, så vi ikke skal rykke rundt på de store møbler mere end højst nødvendig.

Det er skønt at huset nu er ved at blive helt hjemmeligt og ikke et byggeprojekt 🙂

Gulvet i køkkenet er nok det der trænger mest til en gang slibning.Det er lidt tydeligere at se når processen er halvvejs.

For at mætte gulvet, så det kan holde til at ungerne løber ind med sko på, og hunden kan løbe ind og ud om sommeren, har vi valgt at bruge sæbespåner. Jeg har søgt og søgt omkring forskellige løsninger, og denne passer godt til udtrykket i huset. Gulvet skal behandles nogle gange inden træet er mættet med sæbe, men når det er sket, så skulle det være muligt at holde gulvet fint og naturligt nemt. Sæben trænger ned i træet og lægger en hinde, så skidt og væsker ikke skulle trænge ned i træet. Samtidig skulle træet gerne få et lysere udtryk med tiden, hvis vi fortsætter med at vaske i sæbespåner.

Skriv et svar